söndag, april 13, 2008

Gåstol..

..såld!, men inte till oss!!! Hmm.. synd.
Har nu hittat en för 350:-, en jättefin, men för dyr just nu!
Nåja, bara att vänta ett tag till=0)
Igår gjorde jag en paj som pjöllermaja hade gjort.. å jösses vilken stadig paj!! Inte behövde man ta två gånger för att få nog, en sån paj skulle lätt räcka till 20 pers! Men så GOD!
Här kommer receptet:

Ingredienser
200 g chokladkakor (Safari choklad cookies)
75 g smör

Mörk chokladkola:
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl strösocker
1 dl mörk sirap
2 msk kakao
1/2 tsk ättiksprit ( 12 %)
50 g smör

Vit chokladkola:
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
100 g vit choklad
1/2 tsk ättiksprit ( 12 %)
50 g smör

Garnering:
kakao

Gör så här

1. Mixa kakorna till smulor i en matberedare. Smält smöret och häll i matberedaren under tiden som den går. Tryck ut smulorna i en veckad pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
Ställ kallt.
2. Mörk chokladkola: Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en kastrull och koka upp. Låt koka ca 10 min till 120°. Dra kastrullen från värmen och Rör i ättiksprit och smör. Häll upp kolan i pajskalet. Ställ kallt.
3. Vit chokladkola: Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull.
Koka upp och koka ca 10 min till 120°.
4. Hacka under tiden chokladen. Dra kastrullen åt sidan och Rör i hackad choklad, ättiksprit och smör. Häll genast smeten över den stelnade mörka chokladkolan. Ställ kallt.
5. Inför servering är det gott om pajen ställs fram en stund innan den serveras. Pudra över kakao. Servera i små bitar då pajen är mycket mäktig. Bjud eventuellt vispad grädde till.

Å så här såg det ut igår när vi fikade (en av gångerna) Denna gigantiska bit blev ej uppäten, Nova fick sig en bit av den åxå=0)
//KolaC!

1 kommentar:

Maggan sa...

Hejsan
Jobbar kväll idag, men 2-morrow kanske?

OJ vilken paj vi missade. Helt uppenbart att den var helt i min smak! Svårt att tro att det verkligen kan bli för mycket av det goda ;)