Banankaka i långpanna med glasyr
Kakan är lite som godabitar/mockarutor fast med banan i, istället för kakao. Den är i alla fall väldigt god!Ingredienser
3 ägg3 3/4 kkp socker
3 bananer
150 g margarin
1 1/2 tsk bakpulver
3/4 tsk bikarbonat
3/4 tsk vaniljsocker
3 3/4 kkp vetemjöl
3 3/4 msk mjölk eller grädde
Glasyr:
100 g smält margarin
3 dl florsocker (ev. mer)
1 msk kakao
1 msk starkt kaffe
1 tsk vaniljsocker
Kokosflingor
Beskrivning
Vispa ägg och socker pösigt. Mosa bananerna och blanda ner i smeten. Smält margarinet. Blanda ner det och de övriga ingredienserna. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna.Grädda i 200 grader i 20 min. Blanda ihop allt till glasyren. Tillsätt mer florsocker om smeten är för lös. Bred ut den på den kalla kakan. Strö på kokos.
//C
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar