tisdag, april 28, 2009

Ett till bra recept:

Banankaka i långpanna med glasyr

Kakan är lite som godabitar/mockarutor fast med banan i, istället för kakao. Den är i alla fall väldigt god!

Ingredienser

3 ägg
3 3/4 kkp socker
3 bananer
150 g margarin
1 1/2 tsk bakpulver
3/4 tsk bikarbonat
3/4 tsk vaniljsocker
3 3/4 kkp vetemjöl
3 3/4 msk mjölk eller grädde

Glasyr:
100 g smält margarin
3 dl florsocker (ev. mer)
1 msk kakao
1 msk starkt kaffe
1 tsk vaniljsocker
Kokosflingor

Beskrivning

Vispa ägg och socker pösigt. Mosa bananerna och blanda ner i smeten. Smält margarinet. Blanda ner det och de övriga ingredienserna. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna.

Grädda i 200 grader i 20 min. Blanda ihop allt till glasyren. Tillsätt mer florsocker om smeten är för lös. Bred ut den på den kalla kakan. Strö på kokos.

//C

Inga kommentarer: