tisdag, november 17, 2009

Halv 8 hos mig..

Chokladsurprise med kaffe och cream


Antal portioner: 4
Färdigt på: 2 tim 30 min
Ingredienser
200 g fin choklad
3 st gelatinblad
2 dl Cream liqueur
1 dl mjölk
1 msk espressokaffe
1 dl strösocker
6 st äggulor
1 msk honung
3.5 dl vispgrädde

Garnering
1 förpackning physalis


Gör så här

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter och krama sedan ur dem ordentligt. Hacka chokladen.

2. Blanda alla ingredienser utom grädden och chokladen i en kastrull, värm upp under omrörning och dra av från värmen så fort det börjar sjuda.

3. Rör ner chokladen, häll upp i en rostfri bunke och ställ svalt så att det nästan kallnar. Rör om då och då utmed kanten så att smeten inte stelnar.

4. Vispa grädden lagom tjock och vänd ner i den svala smeten (spara lite till garnering). Dela alla physalis (spara 4 st till garnering) och fördela i 4 st serveringsglas.

5. Häll chokladsmeten ovanpå och ställ kallt i ca 2 timmar. Toppa med lite grädde och 1 physalis innan servering.


Ja detta låter ju äckligt.. måste nog testa om det går att äta i helgen ;)


//C

2 kommentarer:

Tvivelaktig.figur sa...

Låter inte äckligt alls...låter mums...

Pjöller maja sa...

Det gick bra med påsen. Vart rädd där ett tag att barna hade hittat den. men det gick bra. shoppa du nå i dag?? =)