Färdigt på: 2 tim 30 min
Ingredienser
3 st gelatinblad
2 dl Cream liqueur
1 dl mjölk
1 msk espressokaffe
1 dl strösocker
6 st äggulor
1 msk honung
3.5 dl vispgrädde
Garnering
1 förpackning physalis
Gör så här
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter och krama sedan ur dem ordentligt. Hacka chokladen.
2. Blanda alla ingredienser utom grädden och chokladen i en kastrull, värm upp under omrörning och dra av från värmen så fort det börjar sjuda.
3. Rör ner chokladen, häll upp i en rostfri bunke och ställ svalt så att det nästan kallnar. Rör om då och då utmed kanten så att smeten inte stelnar.
4. Vispa grädden lagom tjock och vänd ner i den svala smeten (spara lite till garnering). Dela alla physalis (spara 4 st till garnering) och fördela i 4 st serveringsglas.
5. Häll chokladsmeten ovanpå och ställ kallt i ca 2 timmar. Toppa med lite grädde och 1 physalis innan servering.
Ja detta låter ju äckligt.. måste nog testa om det går att äta i helgen ;)
//C
2 kommentarer:
Låter inte äckligt alls...låter mums...
Det gick bra med påsen. Vart rädd där ett tag att barna hade hittat den. men det gick bra. shoppa du nå i dag?? =)
Skicka en kommentar