torsdag, augusti 26, 2010

Daimrutor

Ingredienser

4 ägg
6 dl socker
2 dl ljummet vatten
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver

Smörkräm:
250 g smör
4 dl socker
3 st äggulor
2 1/2 tsk vaniljsocker
3 dubbeldaim

Gör så här

Ägg och socker vispas poröst. Tillsätt sedan resten av ingredienserna. Häll smeten i en långpanna som är klädd med bakplåts papper. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 30 min. Nagga kakan lite med en gaffel när du tagit ut den ur ugnen.

Smörkrämen: Börja inte tillaga den innan botten har svalnat
Blanda alla ingredienserna ( förutom dajmen) i en tjockbottnad kastrull. Sjud smeten tills den blivit lite tjock och något mörkare i färgen. Bred smörkrämen på bottnen medan krämen är varm. Strö över dajmen som du finhackat. Skär kakan i bitar när den har svalnat

Väldigt enkel att göra.. gött!
Ps kommer att finnas på kalaset så långt det räcker ;) Låter som om jag fyller 100 å väntar både Kungen, Loranga, Dartanjang å Mazarin.. men så allvarligt är det inte. Synd för dom 3 sista hade jag gärna haft på kalas.. =)
/C

Inga kommentarer: