Då kanske man ska välja nått annat att baka än en Triple chocolate dream!
Men här kommer receptet i alla fall för ni som vill baka å smaka:
|
Botten
100 g
smör
100 g
mintchokladplattor
2 st
ägg
2 dl
strösocker
2.5 dl
vetemjöl
2.5 msk
kakao
1.5 tsk
bakpulver
Garnering 2
200 g
cream cheese
100 g
mjölkchoklad
2 tsk
vaniljsocker
Garnering 1
150 g
mintchokladkakor
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
3. Smält smöret i en kastrull på svag värme.
4. Dra kastrullen från värmen och lägg ner mintchokladplattorna och låt dem smälta, rör om till en jämn smet.
5. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen.
6. Rör om noga.
7. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör sedan ner i blandningen i smeten.
8. Häll smeten i formen och grädda i ca 15 minuter.
9. Under tiden gör du ett vattenbad där du låter chokladen smälta.
10. Sedan blandar du cream cheese tillsammans med vaniljsockret samt den smälta chokladen och rör om till en jämn smet.
11. Ta
ut kakan ur ugnen och applicera chokladblandningen jämnt på kakan, in
med kakan igen i ugnen och grädda ytterligare i ca 4-5 minuter.
12. Därefter
tas kakan ut igen och täck toppen med mintkakor, grädda ytterligare i 4
minuter för att kakorna ska smälta och bred sedan ut dem så att de
täcker hela toppen.
13. Låt stelna och ta sedan försiktigt bort formens kant.
14. Förvara svalt.
15. Tårtan blir godast om den får stå någon dag eller två, då blir den som bäst.
16. Serveras tillsammans med färska bär eller rakt upp å ner som den är!
Bild & recept kommer från Recept.nu
|
Men jag kommer att baka den i alla fall i helgen =)
//C
1 kommentar:
Baka utan att smaka hur vet man då om det är gott ?
Klart du ska smaka ! Du får väl cykla nåt extra varv istället:)
Skicka en kommentar