Det var i Skellefteå å vi var 11 st sammanlagt i salongen =0)
Moster kusin å jag, filmen var "I skuggan av värmen" å jag ser redan fram emot att få se dom andra filmerna av hennes böcker!! (Lotta Thell) Tack för en bra biokväll! =0) (Å en STOR toblerone ;) )
Söndag var det 10års kalas i Bygdsiljum.. Moa hade då kalas så då blev det paket å tårta, sen drog vi hem å jag matade hundarna (lera/skit från tårna till hårfästet) sen hem å skölja av sig å förbereda för ljuspartyt.. Ett bra ljusparty! Det Tackar jag för.
Måndag ljusparty i Umeå igen.. gick betydligt bättre än mitt förra i Umeå.. =0) Mycket trevligt!
Idag blir det bara en pyjamasdag för mamman.. tvätt å lite städning står på schemat idag..
Men nu ska ni få ett recept som jag bjöd först på i fredags sen gjorde jag en till tårta till ljuspartyt.. Här kommer receptet:
Emmas och Kristinas frysta jordnötstårta med varm kolasås
För 10 personer.Ingredienser
100 g osaltade jordnötter eller sötmandel3 äggvitor
1 1/2 dl socker
Fyllning:
3 äggulor
1 dl florsocker
1 dl jordnötssmör
2 dl vispgrädde
Sås:
1 dl vispgrädde
1/2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 msk smör eller margarin
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
50 g mörk choklad typ block-
Gör så här
Mal jordnötter eller mandel i mandelkvarn. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd i socker och nötter. Häll smeten i en lätt smord rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i 150°C, ca 30 min. Låt kallna i formen.
Vispa äggulor och florsocker pösigt. Tillsätt jordnötssmöret. Vispa grädden till ett fast skum och rör i äggsmeten. Häll smeten i formen. Täck med aluminiumfolie och frys ca 4 tim.
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt koka ca 10 min till simmig konsistens. Rör i matfett och vaniljsocker. Ta formen från frysen och lossa kanten och ev bottnen. Lägg tårtan på ett fat och ringla den varma kolasåsen över. Strö över jordnötterna.
Smält chokladen i en plastpåse i mikrovågsugnen, full effekt (800W), ca 1 min eller i en skål med varmt vatten. Klipp ett hål i påsen och ringla chokladen över tårtan.
Servera tårtan genast.
Vispa äggulor och florsocker pösigt. Tillsätt jordnötssmöret. Vispa grädden till ett fast skum och rör i äggsmeten. Häll smeten i formen. Täck med aluminiumfolie och frys ca 4 tim.
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt koka ca 10 min till simmig konsistens. Rör i matfett och vaniljsocker. Ta formen från frysen och lossa kanten och ev bottnen. Lägg tårtan på ett fat och ringla den varma kolasåsen över. Strö över jordnötterna.
Smält chokladen i en plastpåse i mikrovågsugnen, full effekt (800W), ca 1 min eller i en skål med varmt vatten. Klipp ett hål i påsen och ringla chokladen över tårtan.
Servera tårtan genast.
Smakade som snickers.. =0)
//C
1 kommentar:
Grymt god!!:)Måste försöka mig på den nå´n gång.
Skicka en kommentar