Ingredienser:
2 ägg2 dl socker
50 g smält smör
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl grädde
Glasyr:
50 g smör
0,75 dl socker
50 g mandelspån
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
Fyllning:
3 dl grädde
1 vit toblerone
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader.Smörj och bröa en form med löstagbar kant (24cm i diameter). Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan smält smör.
Blanda ihop vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll i grädden och rör till en smidig smet.
Häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen i ca 25 minuter. Gör glasyren under tiden.
Glasyr:
Blanda alla ingredienser till en glasyr i en kastrull. Smält på svag värme i någon minut så allt blandar sig.
Bred glasyren över kakan efter att den har gräddats. Låt den grädda ytterligare i ca 20 minuter tills den har fått en fin färg. Låt svalna.
Fyllning:
Smält chokladen och låt den svalna. Vispa grädden och blanda sedan i chokladen väl med en sked.
Dela toscakakan och bred ut fyllningen, lägg sist på den andra delen.
Stoppa in tårtan i kylskåpet tills den ska serveras.
//C
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar